Шинэ ургацын улирал эхлээд иргэд маань тарвасыг хэрэглээндээ өргөн нэвтрүүлээд байгаа билээ. Тэгвэл энэ тал дээр нэгэн иргэн тарвасны чанарыг шалгахаар тусгай багажаар хэмжиж үзээд үл итгэм үр дүн гарсанаа хуваалцжээ.
“НИТРАТ ГЭЖ ЮУ ВЭ гэсэн чинь Хүний эс болон ДНК-г гэмтээж эсийн гаж өөрчлөлт, xopт xaBдap vvсгэдэг гэнээ. Үндэсний үйлдвэрлэлээ дэмжээд сайн авдаг гэтэл арай ч дээ.
Жич: Ховдын тарвас болгон ийм гэсэн үг биш шүү. Нитраттай бордоо хэрэглээгүй тариалсан хүмүүс бас байгаа байх.
11-р хороололд болон Саруул зах дээр зарагдаж байсан тарваснууд бүгд хэвийн хэмжээнээс хэд дахин өндөр байсан болно.
Саруул зах дээр очиж бараг бүх ногоо жимсийг хэмжиж үзлээ. Монгол, Хятад, Орос тарваснаас бусад ногоо жимс бүгд хэвийн зааж байна.” Гэжээ.
Харин энэ асуудал дээр олны танил жүжигчин Цэцэг мөн сэтгэгдлээ илэрхийлжээ. “- Х0рт xaвдap худалдаж авч идээд яахав уг нь монгол хүнс гээд бөөнддөг байлаа гэтэл манайд тариаланчиддаа тавьдаг шаардлага эрүүл ахуйд нийцсэн бүтээгдэхүүн зарахыг зөвлөдөг шалгадаг эсэх нь тодорхойгүй!
Хүнсний бордоог Нитритыг ургaцаа хураахаас 45 хонгийн өмнө хийхийг х0риrл0д0г юм билээ! Манайхан шунамхай хүмүүс учир тариад зарж л байвал хамаагүй хамаг хороор нь услаад ургуулдаг байгаа юм… үнэндээ хятад ногоо нь хажууд нь эрүүл ахуйн шаардлага хангах байх шүү! Дур rутcан дөө ийм өөдrүй байхаар дэмжих ч хүсэлгүй болсон.